Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

USA:n seuraava kyykytyksen kohde: EU:n asetekniikan kehitys

Huawein kyykytys on parhaillaan menossa taistelussa maailmanherruudesta mobiiliverkkojen teknologian kehittämisessä ja markkinajohtajuudessa. Mutta NATOn sotilaallinen isoveli ei tyydy mihinkään vähempään kuin maailmanherruuteen myöskään aseteknologian kehityksessä.

Sattumalta törmäsin tällaiseen uutiseen Espanjan suurimmassa sanomalehdessä El Paísissa, mutta en ole huomannut että tätä olisi uutisoitu Suomessa. No, tämä olisi kyllä lupaavasti orastavaa suomalaisten NATO-intoa laimentava uutinen, joten siinä mielessä ehkä tarpeetonta tuoda kansalaisille ajateltavaksi tällaista huolen aihetta.

Suora linkki alkuperäiseen uutiseen, espanjaksi:

https://elpais.com/internacional/2019/06/01/actualidad/1559389670_532613...

Linkki Google-kääntäjään, jonka pitäisi tuottaa englannin kielinen käännös tuolle artikkelille:

https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=es&tl=en&u=https%3A%2F%2...

Uutinen on kaikessa Trump-maisessa röyhkeydessään, että USA vaatii Eurooppaa perumaan nykyiset suunnitelmansa kehittää aseteknologiaa itsenäisesti, ja ottamaan USA:n keskeiseen rooliin aseteknologian kehitysprojekteissa. Jotta palvelija ei vain kasvaisi itsenäiseksi ja omavaraiseksi, irti sotilaallisesta riippuvuudesta armolliseen ja kaikkivaltiaaseen isäntäänsä.

Ainahan saa ehdottaa kaikenlaista, mutta nyt siis on USA asialla, ja USA:lla ei ole tapana ehdottaa, vaan vaatia isännän ja maailmanherruuden oikeudella. Niinpä tämäkään ei ole mikä tahansa ehdotus, vaan tiukkasanainen uhkavaatimus, englanniksi "ultimatum".

Tällä foorumilla onkin ollut viime aikoina niin paljon mukavia keskusteluita NATO-intoilijoiden kanssa aiheesta, mikä ihmeen isoveli USA muka olisi Suomelle, jos liittyisimme NATOon. Tai vaikka ostaisimme USA:lta niitä kuuluisia ihania hävittäjiä. No juuri tuollainen, joka ei ehdota mitä tehdään, vaan määrää mitä tehdään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tässä on herkullisimmat lainaukset tuosta artikkelista, ks. lopussa oleva harmaalla taustalla oleva info-laatikko:

"The development of a European defense industry could threaten in the long term the absolute domination of the United States over an arms market that is one of the great export strengths of the transatlantic power. Brussels attributes Washington's resistance to a European independent defense policy to the desire to preserve this very important commercial asset."

"The US seems to fear the recurrence of the phenomenon of Airbus (...) Airbus has taken 50% of the market from Boeing."

"The small projects announced by the EU, and its rules to ensure that they are reserved for European industry, "are like a snowball that grows as it goes down the slope," lamented Murphy during his meeting with the COPS."

Suoraa tekstiä kiertelemättä ja kaunistelematta. Donald Trump on taivaan lahja maailmalle, koska se pelle on paljastanut USA:n todelliset kasvot muulle maailmalle, peittelemättä ja kiertelemättä.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

"Suoraa tekstiä kiertelemättä ja kaunistelematta. Donald Trump on taivaan lahja maailmalle, koska se pelle on paljastanut USA:n todelliset kasvot muulle maailmalle, peittelemättä ja kiertelemättä."

Puhuit asiaa... tää vasta alkua.

Kannattaa tutustua tän miehen ajatusta.
Prof. Johan Galtung: The American Empire Will Fall by 2020 and become a dictatorship.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Laitoin tänään loppuillasta sähköpostia tästä aiheesta parille poliitikolle jokaisesta hallituspuolueesta. Suomen entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja vastasi sähköpostiin muutamassa minuutissa, että asia on hänellä tiedossa ja on syytä huomioida. Ei täysin perätön uutinen siis, kun noin korkealta taholta tulee vahvistusta asialle.

Hmmm, seuraava kysymys on, miksi en ole nähnyt aiheesta uutista Suomessa. Ehkä olen vain sokea. Joten teen nyt ihmiskokeen: Lähetän tänään illalla Suomen kymmenelle suurimmalle sanomalehdelle uutisvinkin tästä aiheesta, saatesanoilla että Suomen entinen ulkoministeri on todennut asian olevan tiedossa ja aiheellista tulla huomioiduksi.

Saa nähdä ylittääkö tämä mitätön pieni aihe uutiskynnystä. Vähäpätöinen pikku sanasota mantereiden sotateollisuuksien välillä, ei tuollaisilla kannata vaivata ihmisten ajatuksia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tästä kaikesta sotateollisuus saa kiittää Putinia. Hän sopivasti käynnistää pikku sotia eri puolilla maailmaa, uhkailee Suomeakin silloin tällöin, joten on pakko lisätä aseistusta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Hiljaista on lehtien sivuilla tästä aiheesta.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset