Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Sakkoja somettamisesta Venäjällä (mutta niin Suomessakin)

YLE uutisoi sananvapauden heikosta tilanteesta Venäjällä, jossa voi saada "sakkoja somettamisesta".

Olisivat nyt vähän odottaneet, että tuo Perussuomalaisten nuorisojärjestön tweet-kohu laantuu, jossa juuri jaettiin 100,000 EUR sakko somettamisesta.

Oh the irony.

https://yle.fi/uutiset/3-10839322

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"– Ehkä kuuluisin on Etelä-Siperiassa Barnaulin kaupungissa reilu vuosi sitten tapahtunut juttu, jossa poliisi tuli nuoren naisen luokse ja syytti naista vihapuheesta."

Epäselväksi jäi, olisivatko venäläiset hakeneet naisen oikeuteen, jos hän olisikin asunut vaikkapa Andorrassa eikä Venäjällä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö saako ole sellainen, joka maksetaan omista tuloista?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tuo ei kyllä ole sakon määritelmä. Myös yritykset ja yhteisöt voivat saada sakkoa, EU juuri mätkäisi Googlelle 1.5 miljardin sakot:

https://yle.fi/uutiset/3-10698480

Mutta eihän tuossa tweet-kohussa toki kirjaimellisesti "sakko" ollut kyseessä, vaan muu huomattavan rahasumman arvoinen hallinnollinen rangaistus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ionneksi olkoon. Otsikkosi on ihan bulevardilehdistön tasoa. Mikä surullisinta, tiesit sen näköjään itsekin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #5

Niinpä, sakko ei ollutkaan sakko. Väärin sakotettu?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #5

Jos olen vajonnut alas, niin ainakin minulla on hauskaa täällä alhaalla. En allekirjoita perusnuorten twiittiä, mutta en myöskään sitä 100,000 EUR rangaistusta joka siitä jaettiin. Ei tunnu olevan linjassa yhteiskunnan yleisen rangaistuskäytännön kanssa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Olisin odottanut tuen lopettamista. Takaisinperintä kieltämättä yllättää. Rangaistuksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan siitä että valvotaan tuensaajan tosiasiallisesti edistävän tarkoitettua tavoitetta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #7

Hienoa, että tunnet olosi hyvältä siellä, missä ei totuutta ole...

Lopeta hyvään aikaan naurettavuuksien latominen!

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #14

Täällä blogien kommenteissa näkee monenlaisia argumentteja väittelyssä. Yleensä argumentit ovat jotain tyyliin "olet väärässä" tai "olet Putinin kätyri". Harvemmin tulee vastaan argumenttia "lopeta ja mene pois". Ylivoimaisesti paras mahdollinen argumentti on se, että ei sano kuka on väärässä tai mikä on väärin, vaan sanoo mikä on oikein.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #15

Ehkäpä sen takia, ettet edes ymmärrä puhuneesi potaskaa koko ajan ja yrität jatkaa... Jatka pois, jos siltä tuntuu, kuten idioottimaisissa kommenteissasi saamelaisasiasta, josta et tiedä yhtään mitään.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #16

Viittaan uudestaan kommenttiini #15: Niitä löytyy paljon jotka sanovat että joku asia on väärin tai joku henkilö on väärässä, mutta se ei ole kovin hyödyllistä. Hyödyllisempää olisi kertoa mikä on oikein, mutta et edelleenkään kerro mikä on oikein. Kun sanot että joku on väärin, se on aika mahdotonta tietää että joku on väärin jos ei ole hallussa tietoa mikä on oikein.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Onhan näitä some kirjoituksia joista rangaistuksiakin on tullut, ei kuitenkaan kaikille vaikka sisältö olisi samankaltainen.

laitan pari esimerkkiä.

perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Tynkkynen määrättiin maksamaan sakkoja yhteensä 300 euroa tammikuussa 2017. Käräjäoikeudessa. Tynkkynen oli kirjoittanut kolmessa julkisessa Facebook-kirjoituksessaan rumasti määrätystä kansanryhmästä.
Eikä korkein oikeus (KKO) myöntänyt valituslupaa.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen Facebook-kirjoitukset useilta erikerroilta olivat niinikään rumia kirjoituksia henkilöistä sekä kansantyhmistä. nämä kirjoitukset ovat nostaneet esiin kysymyksen mahdollisista kurinpitotoimenpiteistä eduskunnan taholta. Ainakaan toistaiseksi SDP ei ole nähnyt kurinpidollisia toimia tarpeellisiksi.
Tässätapauksessa ilmeisesti riittää kun sanoo "anteeksi"

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Al Taeen nuoruuden kirjoitukset olivat kyllä melkoista settiä. Elämä on kasvutarina, oppia ikä kaikki.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyseinen varojen takaisinperintä (n. +50 000) ja loppujen maksamatta jättäminen (n. +50 000) sovittujen ehtojen täyttämättä jättämisen takia näyttää tänään olleen jonkinnäköinen shokki joillekin. Vaikka luulisi sen olevaan ilmiselvää että maassa maan tavalla. Tai.

Aikamoista satuilua ilmassa. Joku höperehti jotain ajatusrikoksista, joku toinen taas väitti että sananvapautta on rajoitettu. Niinhän ei tietystikään ole. Persujugend voi ihan esteettä twiittailla käsitystään suomalaisuudesta myös jatkossa, joskin omin rahoin.
Se mikä ihmetyttää on kun jotkut käyttävät sananvapauttaan kertoakseen etteivät omaa mitään käsitystä sananvapaudesta ja sen mahdollisista seurauksista.

Joku taas väitti tätä rangaistukseksi, mitä se ei ole. Rangaistukset annetaan sitten käräjillä, jos aihetta ilmenee.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Aika paljon ovat jäljessä länsimaista ja etenkin suomen tasosta, ei ole vielä yhtään Duuman jäsenistä tuomittu somekirjoitellusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ongelma tässä taitaa olla se, että näyttää siltä, että OKM:n päätös ei perustu asiasta säädettyyn lakiin eikä sen nojalla annettuun asetukseen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Nuorisolaki luvussa 5 pykälässä 23 toisessa momentissa tai sanan jälkeinen osuus taitanee riittää perusteeksi.

"Ministeriö voi peruuttaa valtakunnallisen nuorisoalan järjestön valtionapukelpoisuuden, jos järjestön toiminta ei yhtäjaksoisesti kahtena vuonna täytä tässä laissa tai tämän lain nojalla säädettyjä valtionapukelpoisuuden edellytyksiä."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”AVUSTUKSEN peruminen koskee siis ainoastaan tätä vuotta. Ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto kertoo HS:lle, että järjestö voi siis halutessaan hakea avustusta uudelleen jälleen ensi vuonna.

Pysyvämpi avustuskelpoisuuden vieminen pois vaatisi Rannon mukaan nuorisolain pykälään perustuen sitä, että nuorisolain tavoitteiden vastaista toimintaa olisi ollut ainakin kahtena vuonna.”

Missä siellä sanotaan mitään tällaisesta ”väliaikaisesta peruuttamisesta, hae ensi vuonna uudestaan” -menettelystä.

”Päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla. Siihen on kuitenkin mahdollista hakea oikaisua opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30 päivän kuluessa, kuten Kinnunen kertoi HS:lle nuorisojärjestön aikovan.”

Lehden mukaan päätöksestä ei voi valittaa. Mikä sellainen hallintopäätös on?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006148009.html

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tuon perusteella voisi ajatella, että valtionapukelpoisuus päättyy sillä hetkellä kun se peruutetaan, tai sen tapahtuman hetkellä jonka perusteella se peruutetaan. Kovin epäselväksi tuossa jää, mikä on oikeutus menneisyyteen kohdistuvaan peruutukseen ja takaisinperintään.

Myös lause ”ei yhtäjaksoisesti kahtena vuonna täytä” on vähän hatara. Mitä se tarkoittaa: rikkomuksen täytyy jatkua kaksi vuotta yhtäjaksoisesti joka päivä, vai nuhteettomuuden täytyy jatkua kaksi vuotta peräkkäin ilman hairahduksia?

Voitaisiin myös tulkita, että Kokoomusnuoret ei täytä vaatimuksia koska se kannattaa oikeistolaista talouspolitiikkaa, jossa hyväksytään avoimemmin yhteiskunnan taloudellista eriarvoistumista. Joten ei tämä tarina niin mustavalkoinen ole, että Perusnuoret edistävät eriarvoisuutta mutta mikään muu poliittinen nuorisojärjestö ei edistä minkäänlaista eriarvoisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset