Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

En ymmärrä homoseksuaalisuutta

Pride-viikon teemana on homoseksuaalisuus, sekä muut seksuaalivähemmistöt. Viikon teeman mukaisesti, kerron kaiken mitä minä -- mahdollisesti melko keskiverto mieshenkilö, kuin kuka tahansa vastaantulija kadulla -- ymmärrän homoseksuaalisesta tunne-elämästä.

Tiedän jotain ja arvaan loput, miten homoseksuaalisuus toimii teknisenä toimituksena. Mutta sitä en ymmärrä, miksi se on tunteiden tasolla kiinnostavaa asianosaisten mielestä. En osaa edes kuvitella, mielikuvitus loppuu kesken. Outoa. Queer.

Jos lukisin tietokirjan jossa selitetään asia yksityiskohtaisesti, ymmärtäisinkö sittenkään sen paremmin, miltä se tuntuu, ja miten se voi tuntua miltään muulta kuin miltä minusta tuntuisi niissä olosuhteissa, eli ihan ällöltä? Voiko kirjoista oppia tunteita? Ei ole vielä keksitty keinoa, miten autistille selitettäisiin ja opetettaisiin sosiaalisia tunteita. Niitä tunteita ei ole siellä aivoissa, eikä niitä saa sinne myöskään kirjoja lukemalla. Täytyy vain oppia elämään ilman niitä tunteita.

Lienee yhtä vaikeaa selittää umpiheterolle homoseksuaalisia tunteita. Kun niitä tunteita ei ole siellä aivoissa, eikä tilanne taida siitä selittämällä kohentua kovinkaan paljon. Toisaalta: ymmärtävätkö homoseksuaalit sitten heteroseksuaalisia tunteita? Voiko tietokirjojen kautta välittää homoseksuaaleille tiedoksi, tai loppujen lopuksi naisillekaan, miltä tuntuu kun umpihetero mies näkee vilauksen viehättävän naisen herkullisia, täyteläisen muotoisia, bikinien yläosan muotoisin rusketusraidoin koristeltuja maitorauhasia (lat. glandula mammaria), vähän tavanomaista syvempään uurretusta paidan kaula-aukosta, johon silmä jää lepäämään uneliaasti kuin seitsemänteen taivaaseen, ja syke kohoaa hetkessä 80 pykälää tiheämmäksi? Tuossa oli selitys, ymmärtäkää nyt sen perusteella, mistä on kyse ja miten se toimii.

Sitä muuten ei moni tiedä, miten se toimii. Miksi tietyt asiat aiheuttavat seksuaalista innostuneisuutta tietyille henkilöille, mutta ei toisille henkilöille.

Nämä eivät ole järjen asioita, ne vain toimivat. Ja hyvin toimiikin. Nudistit ja feministit tosin yrittävät järjellä selittää, miksi sen ei pitäisi toimia. Maitorauhaset eivät ole mitään leluja tai objekteja, senkin likaiset ja alhaiset saastat! Jos nämä olisivat järjen asioita, niin voisimme pitää palaverin ja sopia miten se toimii. Voisimme säätää lain joka määrää miten se toimii. Mutta kun.

En vaihtaisi pois seksuaalista suuntautumistani, vaikka Google keksisi ajatuksia aivoihin tallentavan laitteen jolla se olisi mahdollista. En tiedä kuinka hauskaa muilla ihmisillä on seksuaalisuutensa kanssa, mutta jos heillä on edes vähäisessä määrin niin positiivinen käsitys omasta elämäntavastaan ja roolistaan maailmankaikkeudessa, niin sitten asiat ovat hyvällä mallilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Rakkaus on muutakin kuin seksuaalista himoa. Jos pystyt rakastamaan vastakkaista sukupuolta, pystyt kyllä samastumaan homojen tunteisiin. Seksuaalinen himo toimii ihan samalla tavoin, vaikka kohde onkin erilainen.

Käyttäjän keijosaaresto kuva
Keijo Saaresto

En ymmärrä miksi juuri homoseksuaalisuutta pitäisi ymmärtää. Maailmahan on täynnä ihmisten ymmärksen ylittäviä asioita. Eikö ymmärrystä tärkeämpää ole, että ihminen saa elää onnellista ja tasapainoista elämää valitsemansa kumppaninin kanssa seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

Minusta heterokansalaisena jokaiselle ihmisella on oikeus onneen seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta kun se onni on kummankin osapuolen yhteinen valinta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On eri asia se että ei pysty samaistumaan ja se että julistaa kuinka ei ymmärrä.
'Ei ymmärrä' on sitäpaitsi paljon käytetty ilmaisu jolla tarkoitetaan "tuomitsen".

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Homo ja homoseksuaalisuus on muutoksia ihmisessä. Onhan ihmisiä, joilla on varpaita ja sormia 6--8 yhdessä kädessä tai jalassa. Netissä oli ainakin kuva, että ihmisellä oli yksi silmä ja kalju oli ja nenä otsassa, ainakin kuva oli jne.Sikiövaurioita on, epämuodostumia, vammaisia, kääpiöitä, pitkiä ihmisiä, lihavia, laihoja jne. Ihmisiä syntyy, joilla on molemmat sukuelimet ja sukupuoliuus on toisilla niin sekaši, että ei edes lääkäri saa selvää ja sitten korjataan jne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En ymmärrä ihmisiä joilla on silmälasit, en ymmärrrä ihmisiä, joilla on koukkunokka, en ymmärrä ihmisiä jotka ovat luonostaan kaljuja.

Oikeasti en ymmärrä miksi homoja tulisi jotenkin ymmärtää, eihän heterojakaan ymmärretä välttämättä homojen keskuudessa.

Pride-viikko on sanut heterot valppaaksi, he kai pelkäävät, että homous tarttuu heihin, jos he eivät pysty asemoimaan suhdettaan omaan seksuaalisuuteensa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No ei. Tuohon en Ari usko heteroiden kohdalla. Itse ainakin katson siten, että kukin saa omassa elämässään rakastaa/näyttää tunteensa ihan ketä/kelle haluaa. Ainoa asia jota vierastan on homojen valtavan suuri julkinen "meuhkaaminen". Tuoksi luen itse myös Pride-viikon kulkueineen. Mitä niin mahtaavaa homouteen sisältyy jota ei ole heteroissa? Ei ole kulkueita, enkä ole liiemmin nähnyt minkäänlaista meuhkaamistakaan heteroiden taholta.

Kirkkoonkin voivat puolestani kuulua tasa-arvoisesti ja sekin ihan ilman suurempaa julkisuutta. Miksi julkisuutta on aivan liikaa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan vappu-, joulu- ja pääsiäisviikotkin, silloinkin hössötetään teemaviikon aiheesta paljon, miksi Pride-viikko poikkeaisi hössötyksen määrästä?

Minä en pidä jouluhössötyksestä, mutta en siitä pahoita suuresti mieltäni jos muut viettävät joulua. En ole homo, mutta en välitä vaikka homot pitävät omia kekkereitään vaikka kokonaisen viikon vuodessa.

En myöskään lyö homoa Raamatulla, koska se ei juuri ole minun päätettävissä kuka on hetero ja kuka homo.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Ari, miksi sekoitat tässä keskustelussa mainitsemasi juhlapäivien vieton? Niitähän viettävät kansalaiset sukupuolisesta suuntautumisesta huolimatta yhtäläisesti kukin halunsa mukaan. Ei siinä ole homoutta tai heterosta kyse, kun juhlitaan.

Muutoin olen samaa mieltä mitä esität mielipiteenäsi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #20

# 20

Myös prideä vietetään ja juhlitaan sukupuolisesta suuntautumisesta huolimatta. Se on tarkoitettu kaikille.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #20

"Ari, miksi sekoitat tässä keskustelussa mainitsemasi juhlapäivien vieton? Niitähän viettävät kansalaiset sukupuolisesta suuntautumisesta huolimatta yhtäläisesti kukin halunsa mukaan. Ei siinä ole homoutta tai heterosta kyse, kun juhlitaan."

Mutta ymmärtäisit analogisuuden jos olisit koskaan viettänyt joulua ateistina. Voi hurraa. On siinä niitä lokerojakoja jne. Ja asiaa pahentaa se, että tämä kokemus kiistetään ja pidetään olemassaolemattomana koska "kansa" nyt on tätä. Tulee mieleen oma nuoruus kun piti opetella kristinuskoa ateistina mukamas "omana vakaumuksena" koska vanhempien kirkkojäsenyys ja oma kastestatus... "Suomen maan tapa" ja "oman maan kulttuuri" ovat käytettyjä argumentteja. Miltäs itsestäsi tuntuisi pakko-osallistuminen Pridekulkueeseen koska "me nyt massana päätettiin että just sä tykkäät tästä".

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #28

Yhdelläkään juhlapäivällä ei ole kyllä ollut uskonnollista merkitystä enää 50 vuoteen. Niiden vietto on jakautunut kahtia, ne joita uskonto ei kiinnostanut kehittivät omat kiinnostuksensa kohteet samoille juhlapäiville: joulupukki, pääsiäispupu, virpominen, Halloween-kurpitsa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Ei niitä kehitetty tyhjästä vaan olivat kansanperinnettä, usein vanhempaa kuin kristinusko.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #35

Kirkko "anasti" "pakanoiden" juhlapäivät siksi että voisivat häivyttää pakanoiden tavat. Monin paikoin se ei onnistunut.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #31

"Yhdelläkään juhlapäivällä ei ole kyllä ollut uskonnollista merkitystä enää 50 vuoteen."

Vaikuttaa kovasti joltain joka tulee joko joltain jolla on pää niin perseessä uskonnossa että luulee että joulupukki tuhoaa Jeesustelun. Tai joka on niin suojattua elämää viettänyt sekulaarien kesken, että ei ymmärrä miten toimia kontekstissa joka koostuu esimerkiksi kyyläävistä ihmisistä joilla on keskimäärin tietty vakaumus. Molemmissa tapauksissa ; Onneksi olkoon hyväosaisesta elämästä jossa olet voinut elää suojatta. Lausuntosi on vähän sama kuin jos joku olisi oikeasti tiedustellut ihmetellen että miksi ranskan vallankumouksessa suuttuneet eivät syöneet leivoksia. (Lause on epähistoriallista, aikansa puppupropagandaa, mutta se symbolisoi asennetta. Ja tämä asenne on sitten sitäkin todellisempi.)

Enkelitaivaan -valituskuorot kertovat että osallistuttamista on kouluissakin. Aihe on triviaali, mutta tämä yleistyy vähän kaikkeen. Jos saisin euron joka kerran kun joudun uskonnottomana kuulemaan hengellisyyspaskaa on niin iso että sillä voisi tiettyihin aikoihin vuodesta korvata ansiotyöt.

Sitten ihmetellään miksi olen niin torjuva ja asenteellinen. (Vähempi ei näytä riittävän.)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #43

Ruotsin vallan alla uskonto oli erityisen pakollinen osa ihmisten arkielämää. Jotenkin siitä kuitenkin selvisivät.

Nykyään uskonnolliset tilaisuudet ovat kouluissa oppilaan vanhempien päätösvallan alaisia. Se ei toki estä sitä etteikö lapsi olisi asiasta eri mieltä kuin vanhempansa.

Elämässä tulee väistämättä vastaan paljon sellaista, joka täytyy vain oppia jättämään huomiotta, korvasta sisään ja toisesta ulos, jos ei kiinnosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Koska käytäntö uskonnollisista tilaisuuksista kouluissa on muuttunut tuollaiseksi? Aiemmin nuo olivat pakollisia kaikille kyseiseen uskontokuntaan kuuluville, ei siinä mitään vanhempien näkemyksiä kyselty.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #46

Olen kahden ala-asteikäisen lapsen isä, ja monenlaista lippua ja lappua tulee kotiin vuoden varrella, joissa kysytään erikseen saako lapsi osallistua johonkin yhteen tiettyyn kirkkovierailuun tms.

Laitan aina rastin sallivaan ruutuun, enkä seuraa tilannetta aktiivisesti, vuotaako sieltä uskonnollisia vaikutteita myös näiden lappujen ohitse. Kadulla voi tulla vastaan vaikka mormoni-saarnaaja, tai Jehovan todistaja voi soittaa ovikelloa. Maaperä on otollisin tällaisille, jos niistä ei ole mitään tietoa etukäteen, varsinkaan kriittistä tietoa. Ovat aika hyviä jättämään alkuvaiheessa kertomatta monia asioita, jotka olisivat liian raskasta kuultavaa. Ensin vähän väsytetään vonkaletta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Tulkitsen vastauksesi niin, että et tunne nykysääntöjä, vaan yleistit omat kokemuksesi säännöksi ja yleiseksi käytännöksi. Se toki selittää asian.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #31

Kyllä vain on. Osalle kansaa ovat hyvinkin tärkeitä juuri uskontonsa vuoksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Tuomo Gren, niin, en kertonut aiemmassa kommentissani sitä, etten kuulu kirkkoon, enkä sitäkään, etten vietä mainittuja juhlapäiviäkään. Kuten mielestäni sanoin, kukin taaplaa tyylillään, mutta ei minun tarvitse sitä ymmärtää. En kuitenkaan ole estämässä ketään joka haluaa pitää karnevaalimeinikiä syystä tai toisesta.

Kommenttisi on sellaista tuubaa jota en allekirjoita. Sori siitä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

On tässä kaupungissa vaikeaa. Kun jonkun löytää jota rakastaa. Ei täällä rakkautta näyttää saa.
Se täytyy salata ja vaientaa.
Voi voi kun Sirpaa harmittaa tämä homomeuhkaaminen, lol. Asiat olisivat varmaan paremmin ”Suomi takaisin” maailmassa jossa homous oli rikos.
Antaa kaikkien kukkien kukkia, meillä heteroilla on paljon oppimista rakkaudesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Et sitten ymmärrä edes kirjoitukseni sisältöä. Minua ei harmita kenenkään julkisuus vaan ihmettelen tarvetta siihen. Ne ovat eri asioita. Ja rakastaa/rakastella saa kukin niin paljon kuin sielu sietää. Eihän se ole minulta pois. Asioiden ymmärtäminen näyttää olevan joillekin vaikeaa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #10

Miten niin eri asioita? Homous on ok kunhan se pidetään salassa? Taisin osua niin hyvään vastapalloon ja suoraan ylämummoon.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #13

Ei Sirpa salassa pitoa tarkoittanut. Vihaajana haluat ymmärtää väärin ja päästä vihaamaan kaikin keinoin.

Itse piti kerran marssille osallistua Turussa, mutta alkoivat kovin riitelemään vegaanitarjoiluista ym.. Joten ajattelin, että en ihan, niin suvaitsemattomaan porukkaan sovi. Mutta onhan tuo mukava tapahtuma. Kyllä niitä muitakin sopisisi tänne. Ilmeisen hyvä bisnes myös.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #15

Ei kai vegaanitarjoiluista riidellä muualla kuin Vihreiden puoluekokouksessa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #15

Jaa niinku ketäs tässä vihataan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Olet pahasti väärillä jäljillä. MIssä olen sanonut että pitää toimia salassa? Lopeta pa*kan puhuminen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

Ei salassa, mutta ei siitä pitäisi aina elämöidä joka paikassa. Ei heterotkaan niin tee.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #10

Pride-kulkueet ovat alunperin, ja varmaan edelleenkin, mielenosoituksia joissa protestoidaan seksuaalivähemmistöjen kokemaa syrjintää yhteiskunnassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Mielenosoituksiksi en itse kulkueita katsoisi. Ovathan ne joka vuotisia ja toiseksi pride-viikko on itsessään jonkin tasoista "julistamista". Tämän laatuinen julkinen esiintyminen on se jota en itse kovinkaan arvosta. Jokainen saa taaplata omalla arvomaailmallaan/tyylillään kuten parhaaksi näkee. Ei minua häiritse. En vaan ymmärrä.

Kulttuuriin liittyvä esim. Brasilian karnevaalikulkue taitaa olla "vihje" aikoinaan perustetuille pride-kulkueille.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Jonkinlainen julkisuus on oikeus. Niitä jotka aina marssivat kaduilla kuninkaina voi harmittaa kun jonain yhtenä päivänä kaduilla ylpeilevät eri joukko.
Sinä ihmetelet tarvetta siihen!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Onko sekin (ihmettely) kiellettyä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Ei missään tapauksessa ole kiellettyä. Lähinnä viihdyttävyydessään toivottavaa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no jos googlaa sanalla epämuodostuneita ihmisiä, niin siellä on kuvia, on yksisilmäisiä, mies on , nainen on jne.Sitten pitäs jo ymmärtää homojakin. Onko sinulla esim kuusi varvasta tai sormee tai yksi silmä siis syntyessään tai kallo suuri tai isot posket tai jalat tai ei ole käsiä jne. ????

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvinhän se ymmärrys sujui. Vähän empatiaa peliin, niin voi tunnistaa itsessään vastaavia tuntemuksia, vaikkei ne itsellä kohdistukaan samoihin ihmisiin. Onhan sitä heteronakin vaikea hahmottaa mitä jotkut heterot toisissaan näkevät ja kokevat.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

On, Mittler monta asiaa, mitä sinä et ymmärrä. Ja vaikka minä homoseksuaalisuutta ymmärtäisinkin, niin eipä hirveästi ole koskaan edes kiinnostanut pohtia asiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On tutkittu, että lähes jokainen on jossain elämänsä vaiheessa, useinmiten murrosiässä seksuaalisuuden voimakkaassa kehitysvaiheessa, tuntenut vähintäänkin ohimenevää ihastuksenomaista tunnetta myös jotakuta samaa sukupuolta olevaan. Se on useilla tullut tietoisesti torjutuksi melko nopeasti, mutta on esiintynyt kuitenkin.

Kyse on siis jossain määrin myös veteen piirretystä viivasta skaalalla äärimmäisen heterouden ja äärimmäisen homouden välillä. Siitäkin huolimatta, että heteromiesten mielikuvissa itse fyysinen homoseksuaalinen aktiviteetti aiheuttaa vastenmielisiä tuntoja. Lesboseksin kohdalla puolestaan suuren vastenmielisyyden kokeminen ei ole kovin yleistä niin naisten itsensä kuin miestenkään mielikuvissa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

En minäkään ymmärrä homoseksuaalisuutta, mutta mitä siitä? Ei se minua haittaa jos jotkut muut ovat homoseksuaalisia, ainakin niin kauan kun eivät yritä kovin tarmokkaasti minua iskeä.

Nuorena miehenä luvulla minulla oli tapana pukeutua enemmän kuin hiukan silmiinpistävästi (self-styled punk). Homoseksuaaliset miehet joskus käsittivät sen hiukan väärin, mutta ymmärsivät kyllä mitä tarkoittaa kohteliaasti sanottu "sori, ei kuulu mun harrastuksiin". Siinä ei siis ollut mitään ongelmaa.

Heterot sitten taas... kerrankin diskossa joku tuommoinen ihan tavallinen jätkä tuli tanssilattialla minua huitomaan, hän kai tulkitsi minun ulkoasuni häiritseväksi? Onneksi olin tullut harjoitelleeksi hiukan etukäteen ja keräsin hänen nyrkkinsä pois naamani edestä ennenkuin ne ehtivät iholle asti. Siinä ei tarvittu edes portsaria apuun, hän kyllästyi asiaan muutaman yrityksen jälkeen.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Olet muuten asian ytimessä, juuri näin!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos et ymmärrä omia heteroseksuaalisia tunteitasi, et tietenkään ymmärrä homoseksuaalisiakaan, jotka ovat ihan samanlaisia – yksilön mukaisia tietysti.

Jos taas ymmärrät tunne-elämääsi ja olet empaattinen ymmärtääksesi myös muiden tunne-elämää, mikä estää sinua ymmärtämästä homoseksuaalin tunne-elämää?

En ymmärrä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

En minäkään ymmärrä, mutta en myöskään ymmärrä.

Tiedon tasolla se näyttää selvältä, että nämä kaksi ihmistä tykkäävät toisistaan, mutta en pysty samaistumaan siihen tunnetasolla -- jos yritän, se tuntuu ällöltä. Toisin kuin pystyn samaistumaan hetero miesten tunnemaailmaan, ja kuvittelen ehkä ymmärtäväni myös hetero naisten tunnemaailmaa vähäisessä määrin -- mitä enemmän tiedän siitä, sitä vähemmän uskon ymmärtäväni sitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tuleepahan vain mieleen, miksi olet tästä kirjoittanut.

On miljoonia muitakin asioita, joita emme ymmärrä. Miksi valitsit niistä kaikista juuri tämän?

Oletan kuitenkin ettet ole varsinainen homofoobikko, joka katsoo asiakseen suoltaa aiheesta törkyä nettiin. Mutta tällainen esiinnosto saa sellaiset kyllä liikkeelle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #29

Miksi homous ei saisi ällöttää, vaikka sen hyväksyisikin?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #29

Pride-viikon teeman mukaisesti toin esille sen asian, josta ns. oikeaoppisessa kommunikaatiossa vaietaan, että sukupuolia ei noin vain sekoiteta keskenään, jotkut jo innostuvat että luovutaan koko sukupuolen käsitteestä, rakastutaan vain ihmisiin olivatpa he keitä hyvänsä. Ei se niin toimi, paitsi tietysti jos on biseksuaali tai panseksuaali. Ihmiset ovat lokeroituneita ja erilaistuneita sellaisella tavalla, että he eivät ymmärrä toisiaan. Se on näkökulma jolla on merkitystä, myös poliittista merkitystä, jopa globaalissa mittakaavassa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 27

Ehkä ymmärtämättömyytesi/ymmärryksesi johtuu siitä että kahden ihmisen välisestä suhteesta sulle tulee päällimmäisenä mieleen seksi.

Ei kaikkea tarvitsekaan ymmärtää mutta se ei ole syy kohdella toisia siten ettei tasa-arvo toteudu. Pitää vaan hyväksyä se että kukin tyylillään.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Mitä enemmän Homoutta tuputetaan niin se kääntyy itseään vastaan.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Pride-liikehdintä on päin vastoin saavuttanut paljon, homojen marssi ulos kaapeistaan vaatimaan oikeuksiaan yhteiskunnassa on tuonut monissa maissa suuria muutoksia yleiseen mielipiteeseen, lainsäädäntöön, jopa psykiatrisiin mielisairauden määritelmiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minä en ymmärrä ihan kaikkea Hawkingin kirjasta Ajan lyhyt historia, mutta en silti olisi kieltämässä sitä keltään. Ja vaikka asunkin Turussa, en ikinä opi pitämään Matista ja Teposta. En silti kiellä iskelmien iloa niiltä joille ne iloa tuottavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikka tamperelaisena ajatus seksistä turkulaisen kanssa ällöttää, enkä edes täysin ymmärrä miten se olisi mahdollista, en millään tavoin tuomitse tai vähättele ketään jolla on suhde turkulaisen kanssa. Olen jopa tavannut turkulaisia, eikä heillä kasvakaan sarvet päästä, vaikka luulin niin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Pientä skandaalia Ruotsissa, myös yksi Pride-pomo mukana. SvD-lehti teki pienen jekun ja loi 14-vuotiaan pojan identiteetin, "Davidin", ja kirjoitti profiililla LGBT-palstalle, hetkessä lukuisat aikuiset miehet ottivat yhteyttä seksiehdotuksillaan. Aika ikävää mainosta LGBT-porukalle(pride).

"Övergrepp, sexköp av barn och grooming. På appar och forum för hbtq-personer söker män sex med barn, visar en granskning av Svenska Dagbladet. De har konfronterat männen som vill träffa David, 14. Bland dem återfinns en före detta polis, en person med ledande roll i hbtq-rörelsen och en pensionerad lärare."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tidningen-skapa...

SvD AVSLÖJAR | En högt uppsatt chef på Utrikesdepartementet stämmer träff på Sergels torg. En pensionerad lärare skryter om övergrepp mot elever. En nyckelperson i Priderörelsen vill ses och ha sex. I del två av SvD:s granskning konfronteras männen som vill träffa David, 14.

https://www.svd.se/david-och-maennen-del-2(maksumuurin takana)

Suomen valtamedia taisi vaieta tästä, vaikka muuten mielellään kertovat kaikenlaisista kissanristiäisistä Ruotsissa.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Miten mahtaisi käydä, jos loisi 14-vuotiaan tytön profiilin aikuisviihde-lehtien keskustelupalstoille. Rivien välistä sensaatiolehti tuo esille ajatuksen, että ehkä seksuaalisella suuntautumisella (hetero vs. homo akselilla) on joku osuus tähän ilmiöön, mutta sen toteamiseksi samanlainen testi pitäisi tehdä myös heteroseksuaalisessa ympäristössä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten tuo littyy Prideen. Asia on ihan päinvastoin. Monet homouden kiihkeimmistä vastustajista ovat itse homoja mutta eivät millään näyttäydy Pridessä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Svenska Dagbladetin uutinen liittyi "prideen" sen verran, että poliisin haaviin jäi mm. henkilö jolla on "ledande roll i HBTQ-rörelsen".

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #53

Niinpä, eikä ole muuten ainoa kerta kun Pride-pomo on jäänyt siellä kiinni. Pari vuotta sitten media paljasti, että silloinen pomo oli tuomittu 13-vuotiaan pojan raiskauksesta 2,5-vuodeksi vankilaan vuonna 2011.

https://www.dn.se/sthlm/pridechef-domd-for-valdtak...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Mä luin sen jutun. Vain eläkkeellä oleva opettaja ja poliisi olivat yrittäneet sopia treffeistä. Se rfsl tms toimitsija oli vain chatannut. Ehkä halunnut ottaa selvää onko joku riskitapaus.
Jos näkee alaikäisen profiilin tuommoisella pslstalla on kai syytäkin yrittää selvittää onko postaus aito.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tässä minua askarruttaa se, milloin päätös sukupuolen valinnasta tehdään, aamulla, päivällä vai illalla.

Meni ohi aiheen, kyllä. Ja lässyttäjille: Telegraph ei kuulu lektyyriin.

https://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/23/fluid-...

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tilanne eskaloituu, vain taivas on rajana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voivatkohan nuo gender fuidit olla kaikissa persoonissaan puhtaita heteroja? Siinä tapauksessa heille pitäisi sallia ainakin kaksi eri sukupuolta olevaa aviopuolisoa.

Tai sitten heidän pitäisi avioitua toisen gender fluidin kanssa, jolloin he vain oppisivat odottamaan tilanteita, joissa toisen sukupuoli sattuu mätsäämään sen hetkisen oman sukupuolen kanssa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuskinpa mulla kuitenkaan loppukesän menee näitä pähkäillessä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei kaikkea tarvitsekaan ymmärtää.

En minäkään ymmärrä suomiräppiä, mutta antaa JVG:n jauhaa jos hyvältä tuntuu... samoin antaa poikien/tyttöjen tykätä kenestä haluaa.

Sitäpaitsi ne tytöt ainakin ymmärtää hyvän päälle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset