Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Minun aktiivimallini

Aktiivimalli puretaan, kunhan ehditään. Jos jaksetaan. Onhan tässä muitakin kiireitä, ja parempaa tekemistä.

Mitä aktiivimallin tilalle?

Työttömiä on nyt pompoteltu luukulta toiselle aktiiviseen tahtiin. Mutta onko siinä pieni piiri pyörinyt kehää, ympäri mennään ja palataan takaisin lähtöruutuun? Jos jätetään kausityöt ja osa-aikatyöt omaan arvoonsa, niitä ei tee Erkkikään jos mikään taho ei parsi niitä yhteen turvalliseksi ja ehjäksi työsuhteeksi, ihan kokoaikatyötäkin on olemassa, johon systemaattisesti palkataan ulkomaista työvoimaa, jopa EU:n ulkopuolelta. Kuten nyt vaikka rakennusteollisuudessa, jossa kuulemma koko Uusimaa pysähtyisi ilman ulkomaista halpaty... eikun työvoimaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9584643

Minun aktiivimallini on, että tilastoidaan ulkomaisen työvoiman käyttö, ja siirretään koulutuksen tarjontaa heikoimmin työllistävistä ammateista niihin ammatteihin joissa on työvoimapulaa tai nykyinen työvoima on ulkomailta, erityisesti EU: n ulkopuolelta. Kai tätä jo tehdäänkin, tehdäänhän? Sen verran itsestään selvä suunta johon kulkea. Paitsi tietysti jos ulkomaisen työvoiman alipalkkaus on se iso juttu jota tavoitellaan, se muuttaisi asian.

Työvoiman liikkuvuus on myös oma aiheensa. Määräaikainen korkeampi tuki työssäkäynnin matkakustannuksiin pitkän matkan päähän? Jos oman asunnon vaihtamisessa ei päästä eroon varainsiirtoverosta, ainakin silloin kun samalla muutetaan toiselle työssäkäyntialueelle, niin johan on ihme ja kumma.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset