Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asumisen tuet

Asumistuki pois, ilmaston pelastamiseksi

Perinteiset järkiperusteet eivät ole riittäneet kaatamaan asumistukea erillisenä korvamerkittynä tukena: asumisen hintatason keinotekoinen epäsuora valtion tuki, köyhien ihmisten kädet sidottu niin että ei voi säästää asumiskuluissa siirtääkseen saman rahasumman ruokaan tai muuhun kulutukseen, ja niin edelleen.

Onko Helsingin keskustassa asuminen kaikkien oikeus?

Helsingin Sanomissa otsikoitiin viikonloppuna hyvin siitä, miten kaupungin vuokra-asunnot ovat kuin lottovoittoja niissä asuville. Toki harmillista tässäkin lottovoitossa on se, että sen maksavat kaikki ne muut ketkä eivät näitä voittoja saa. Tämän subvention kustannukset ovat jo artikkelinkin lukujen perusteella satojen miljoonien eurojen luokkaa. Kyse on siis todella merkittävistä summista.

Asumistuet kattavat 1/6 kokonaisvuokramenoista

Asumistukia saa osa myös omistusasuntoihinkin, mutta luvuista ne olisivat pieni osa, joten jätin pois sen sotkemasta arviotani. Luvut perustuvat 2016 vuoteen, koska se on tuorein tulonjakotilaston osa.

 

Sosialismi on eräs ratkaisu asuntotuotantoon

Miksi asuminen Helsingissä asuminen on kallista, mutta miljoonakaupunki Singaporessa edullista? Vastaus kysymykseen löytyy artikkelista Why 80% of Singaporeans live in government-built flats (The Economist, 06.07.2017)

Asumisen tuet ja eriarvoisuus

 

Asumisen tukijärjestelmä on kyllä mielenkiintoisen kiemurainen. Tässä pieni esimerkki:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä