Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Journalismin uskottavuus

Lobbaako YLE arvoliberaalin talousoikeiston agendaa?

Valtion omistaman uutismedian YLEn kolumnit tarjoavat säännöllisin väliajoin tiukkoja poliittisia kannanottoja. Jari Ehrnroothin talous-oikeistolaiset kolumnit ovat klassikko, suorastaan jo tunnettu brändi johon voi luottaa kuin joulupukkiin.

Mutta harvoin YLEn kolumnistit sentään lähtevät suoralta kädeltä teilaamaan puolueita ihan nimeltä mainiten, siihen tahtiin kuin tänään Janne Saarikivi kolumnissaan, jossa hän kehottaa kansaa nousemaan moraalisille barrikadeille perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien hapatusta vastaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10912009

Valtamediat, TV HS jne

Valtamediat vieraskoreudessaan, valikoivassa uutisoinnissaan vuosien saatossa tehneet tänään MV-lehdestä kumppaneineen varteenotettavia julkaisijoita.

Poliisi valikoivassa tiedottamisessaan tehnyt vain työtään, toiminut sisäministerin määräysten mukaisesti.

Pieni valopilkku oululaisilla ja minulla.  Voimme kohta valita uudet lainlaatijat.

 

Wall Street Journal kysyy: onko ilmastotiede lainkaan tiedettä

Wall Street Journal kysyy, että kuinka journalismi on voinut olla niin väärässä, eikä ole kyennyt esittämään olennaisia kysymyksiä ilmastonmuutosta koskien. Onko menty valtavirran mukana, eikä ole pureuduttu kysymyksiin koskien ilmastotieteen epävarmuuksista, vaan on 1980 lähtien kerrottu valheita ja harhautettu ihmisiä CO2:n ilmastoherkkyyttä koskien?

Objektiivisia journalisteja

Erään puolueen kannattajilla on tapana syyttää kovin monia journalisteja viileyden ja objektiivisuuden puutteesta, kenties jopa puolueensa hajoamisen perusteettomasta ennustamisesta.

Tänään iltapäivällä Twitterissä kaksi arvostettua toimittajaa suhtautui asioihin viileydellä, jonka luulisi kelpaavan Olli Immosellekin.

Janne Zareff twiittasi:

"Vaikka mm. Soini ja Halla-aho ovat asian vuosia kiistäneet, näyttää siltä, että Perussuomalaisissa on soinilainen ja halla-aholainen siipi."

Kalle Kinnunen kommentoi:

"Älä liioittele."

Yle vastaan Some

Yhdistän häpeämättömästi kaksi tuoretta keskustelua. 

Viikonloppuna alkoi kuplia ja viime yönä selvästi kuohahti. Nimittäin akselilla Terrfame-pääministeri-Yle. Yle hiljensi sisäisesti pääministeri Sipilän Terrafame-kytköksien selvittelyn ja spekuloinnin. Asiasta uutisoi Suomen kuvalehti

Valtamedian vaikeat valinnat

Hieman huvittuneena seuraan keskustelua, jota Yhdysvaltain presidentinvaalituloksen selvittyä Suomessa käydään.

Valtaeliittiin ideologisesti samastuvat näyttävät reagoivan psykologian oppikirjojen mukaisesti. Epämiellyttäväksi koettu ilmiö yritetään torjua vähättelyllä, kieltämisellä, toiseuttamisella, marginalisoinnilla, vääristelyllä, pelottelulla, mustamaalauksella, demonisoinnilla jne.

Myös valtamedian uutis- ja ajankohtaisjournalismissa edelleen turvaudutaan lähes kaikkiin niihin mielipiteen muokkauksen keinoihin, jotka tähänkin asti ovat olleet käytössä.

Suomalaisen poliittisen journalismin pohjakosketus

Asia joka minulle on presidentinvaaleista jäänyt päähän pyörimään viimeisinä tunteina on suomalainen poliittisen journalismin alennustila: sekä kotimaan, Euroopan Unionin ja näiden ulkopuolisten asioiden poliittinen journalismi on samalla tasolla kuin 7 päivää-lehden poliittinen anti 20 vuotta sitten.

Esimerkki mediasta – tiedonvälityksen sijaan tunnepitoista propagandaa?

Satu Vasantola kirjoittaa Helsingin Sanomissa otskolla: "Otin kotiini albanialaisperheen – siitä tuli mielenkiintoinen kaksiviikkoinen".

Artikkeli on hyvä esimerkki siitä, miten media on muuttunut tunteisiin vetoavien subjektiivisten tarinoiden kertomiseksi. Enää toimittajat eivät nähtävästi pyri välittämään tietoa kun toimittajien oma vakaumus värittää tunnetta tihkuvia artikkeleita.​

Avoin kysymys YLE:lle

Keskiviikkona 4.11.2015 julistitte radion ykkösuutisena , että "Sähkön hinnasta katoaa reilusti yli puolet lähi vuosina, kun tuulivoima yleistyy"..." tuulivoima pienentää vuotuista sähkölaskua 70% vuoteen 2020 mennessä " .

http://areena.yle.fi/1-3053715?autoplay=true

Tämä toistui klo 6 , klo 7 , klo 8 ja klo 9 radiouutisissa, käsittääkseni myös TV:ssä levititte samaa viestiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä