Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uhkapelit

Päävoittojen lakisääteinen yläraja keinoksi peliriippuvuuden vähentämiseen

Veikkaus-kohua on marinoitu ja hiillostettu nyt sen verran, että ihmisten tunnetila alkaa tiivistyä konkreettisiksi ajatuksiksi ja ehdotuksiksi, millä keinoilla tilanne saataisiin paremmaksi.

Vuonna 2022 on kuulemma tulossa pakollinen tunnistautuminen rahapelien käyttäjille. Tuleeko silloin myös joku lakisääteinen tappioiden yläraja, se jää nähtäväksi.

Veikkaukselle täysi mainontakielto, ja asiakkaille rahankäytön yläraja

Veikkausta koskeva keskustelu läikkyy yli laitojen. Jotkut näkevät kohussa tilaisuuden lobata rahapelien monopolin purkamisen puolesta. Toiset yrittävät siivota sotkua maton alle ja kiillottaa Veikkauksen mainetta.

Yhteiskunta osaa ottaa ongelmia myös vakavasti, jos niikseen tulee. Kävin juuri marketissa ostamassa leipää. Kassalla ei näkynyt yhtään savuketta, ei yhdenkään tupakkayhtiön logoa. Pelkkiä numeroita jossain ihme taulussa. Veikkauksen tuotteet ja mainokset sen sijaan suorastaan valuvat väkisin syliin kassan luona, kun asiakas yrittää hiipiä siitä ohi ostoksineen.

Veikkauksen monopoli ei ole ongelma.

Helsingin Sanomat (3.9.) kirjottaa, että kilpailuvirastoa kiinnostaa Veikkauksen monopoli. Heidän on tarkoitus löytää syitä onko monopoli perusteltavissa.

Tässä hyvä ja mahdollisesti ainoa perustelu monopoliin: kansantalous eli Suomen sisämarkkinoilla pyörivä rahan määrä.

Veikkaus – Suomen haitallisin monopoli

Tämä on ensimmäinen osa Veikkausta käsittelevässä sarjassa.

 

Veikkaus - Lupa unelmoida

Ajatuspaja Libera julkaisi keväällä raportin jossa kritisoitiin sitä tapaa, jolla Suomessa uhkapelimonopolin avulla kerätyt rahat kerätään ja käytetään.  Olin paikalla raportin julkistamistilaisuudessa jossa Veikkauksen toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski sivuutti esitetyn kritiikin lähes täysin ja toisteli papukaijana, että "Veikkaus on aivan loistava sosiaalinen innovaatio Suomessa". Veikkauksen monopoliaseman kyseenalaistaminen antoi Nummikoskelle tilaisuuden väittää, että kaikki Liberan kritiikki olisi jotenkin ideologisperusteista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä