Ion Mittler Politiikassa ei ole kovin hyödyllistä olla oikeassa, jos kaikki muut ovat väärässä, koska sitten valta on heillä.

Ilmastonmuutos

Australian suuri valliriutta kuolee – ei sittenkään

 Ilmastonmuutosuutisia lukevat ihmiset eivät ole voineet välttyä uutisilta, joissa kerrotaan Australian suuren valliriutan olevan kuolemassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Valliriutta on kokonaisuus, jossa on runsas kala- ja muu eläinkirjo. Oleellinen osa on tietenkin korallit, jotka eivät kestä liian korkeita meriveden lämpötiloja. Varsinkin El Nino-jakson aikana lämpötila nousee oleellisesti ja se aiheuttaa korallien vaalenemista. Tämä johtuu siitä, että korallit elävät symbioosissa levien kanssa, jotka siis vaalenevat.

MTV: Gretan purjehdusreissu vaatii viisi mannertenvälistä lentoa

Onko Maikkarin toimittajalla jotain hampaankolossa Gretaa vastaan vai mistä moinen hampaankiristys? En uskonut että valtamediaan kuuluva MTV vajoaisi näin alas mustamaalatakseen Gretan ilmaston vastaista kamppanjaa ja lentolakkoa pelkkien kohujen ja myyntivoittojen toivossa. Oli reissu sitten ilmastoystävällinen tai ei, niin sen tarkoitusperä on jalo ja kehottaa ihmisiä vähentämään lentoja. Ja nimenomaan vähentämään, ei lopettamaan kokonaan. Gretalle kuitenkin onnea, menestystä ja kovaa rohkeutta, sitä tulet tarvitsemaan. Elokuinen Pohjois-Atlantti on aina myrskyisä ja aallokko kova.

Tutkijoiden kanssa vänkäämisestä politiikkaan

En voi edelleenkään olla hämmästelemättä sitä, millaisen määrän energiaa jotkut poliitikot käyttävät siihen, että he vänkäävät tutkijoiden kanssa ilmastonmuutoksen tutkimuksesta. Vähän väliä kaivetaan esiin jokin ”tutkimus”, jota ei ole julkaistu tieteellisessä sarjajulkaisussa tai altistettu edes alkeelliselle kritiikille konferenssissa, ja todetaan sen kumoavan sadat ja tuhannet tieteelliset julkaisut aiheesta.

Denialistiset ”tutkijat” USA:ssa

USA:ssa on joukko ilmastotutkijoita, jotka ovat epäluotettavia, ainakin osa fossiilisen teollisuuden leivissä. Judith Curry on denialistisen hömpän levittäjien suosiossa: 

Kaks pientä kysymystä ilmastonmuutoksesta

1) Kuka tai mikä taho seuraa päästömaksujen maksut ja niitten käytön? (Ei kukhan eikä mikhän?)

2) Mikä son semmonen Turun yliopiston(?) tekemä tutkimus, jonka mukhan ihmisen vaikutus ilmastomuutokseen on 0,01 prosenttia?

Ja nyt tätä minun ommaa jahkailua:

Eihän vain ole jo syntyny ilmiöitä, jokkei ole kenenkhän onneksi tai siis ehkä joittenki ylikansallisten rahayhtiöitten onneksi, joila siis rahastethan ja sitte vielä, mikä on toellisuus ihmisen vaikutuksesta...!!!?

Asumistuki pois, ilmaston pelastamiseksi

Perinteiset järkiperusteet eivät ole riittäneet kaatamaan asumistukea erillisenä korvamerkittynä tukena: asumisen hintatason keinotekoinen epäsuora valtion tuki, köyhien ihmisten kädet sidottu niin että ei voi säästää asumiskuluissa siirtääkseen saman rahasumman ruokaan tai muuhun kulutukseen, ja niin edelleen.

Euroero on ekoteko

Viime ajat on taas jauhettu ilmastonmuutoksesta ja päästöistä. Ilmastoprofeettain suosituksista suurin on jälleen se, että kaikkien tulisi ruveta kasvissyöjiksi. Pientä ihmistä ihmetyttää, eikö kestävämpään elämäntapaan löytyisi helpompiakin keinoja kuin muuttaa koko maailman ruokailutottumuksia.

 

Ettäkö uusi tapa vertaisarvioida ?

Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista: 

 

”Professorit Pertti Sarkomaa (Lämpö- ja virtaustekniikan ja polttotekniikan professori) ja Seppo Ruottu (Teknillisen termodynamiikan emeritus professori) lähestyvät Maaseutumediaa ja lähettivät ajatuksia IPCC:n raportista, IPCC:n ilmastohysteriasta. Heidän mielestään IPCC:n ilmastomuutosennusteet perustuvat täysin virheellisiin laskelmiin. 

Niistä nenäsi Greta

Olen seurannut mielenkiinnolla ruotsalaisen ihmelapsi Greta Thunbergin huimia seikkailuja. Greta on mm. kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen keulakuva, hän on käynyt puhumassa YK:n ilmastokokouksessa, maailman talousfoorumissa ja on ehdolla tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Viimeisin huomionosoitus on Amnestyn korkein kunnianosoitus -Ambassador of Conscience.

Muuttuuko maailma seuraavan 10 vuoden sisään?

Tämä kirjoitus on vastine Ylen 4.8.2019 julkaisemaan artikkeliin:
Tulevaisuustutkija Markku Wilenius tietää, että 10 vuoden päästä elämme täysin erilaisessa maailmassa: "Suuri herääminen on selvästi tapahtumassa"

Seuraa oma näkemys asioiden tilasta ja reality check. Seuraa myös arvio tuosta artikkelista ja arvio Wileniuksen näkemyksistä. Kyseessä ei ole hyökkäys Wileniusta vastaan - en tunne tätä herraa, enkä ole aiemmin törmännyt kyseisen herran sanomisiin.
 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä